Mörksuggejakten 2016

I går så genomfördes Mörksuggejakten (74 km mountain bike tävling)  jag var på plats för att se om jag kunde genomföra ett långlopp på ett smartare sätt än förra helgens Ränneslättstur.
Förutom att jag ligger efter med träningen så kom jag fram till två andra förbättringspunkter efter Ränneslättsturen.
1) Jag öppnade för hårt och gav mig själv för få återhämtningsperioder
2) I år när jag kör med heldämpad cykel så har jag bara plats för en vattenflaska, kändes som att det bidrog något till min ihopklappning mot slutet.

Så jag såg till att bevaka min puls bättre framför allt i början av loppet samt att jag medvetet inte jagade platser när tempot sänktes i vissa partier.
Har också köpt en ryggsäck med vattensäck, en mindre variant som rymmer en liter. Den fyllde jag med vatten och varvade vatten med sportdryck från den ordinarie vattenflaskan under loppet.

Oavsett vilken förbättring som gjorde nytta eller om jag bara körde bättre är svårt att säga men bättre gick det. Jag förbättrade förra årets tid med 8 minuter och placeringen i kategori H40 med 11 platser från 45:a till 34:a och även totalplaceringen i loppet blev ett stort kliv uppåt från plats 193 förra året till plats 126 i år.

Mörksuggejakten 2016

Mer information om Mörksuggejakten – hemsida

Min Mörksugga på Strava

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *