Mörksuggejakten 2018

Jag såg fram emot Mörksuggejakten och tänkte nu ändra lite på min taktik till att gå ut hårdare i början för att få en bättre position och vid eventuell gruppkörning hamna i en ”för mig rätt grupp” och Långloppen hittills i år så har jag haft krafter kvar mot slutet utan tendens att vägga. Taktiken att gå ut lugnt och öka efterhand fungerade hyfsat på Lida Loop men förra helgens Ränneslättstur så blev det antigen solokörning eller i en grupp som hade för mig helt olik fart i stig/grusväg, där det blev följa john i skogen och att köra stenhårt för att hänga med på de lättåkta partierna.
Ja men att ha en plan i huvudet och genomföra den är inte samma sak…
Jag kände i veckan att jag hade någon infektion i kroppen men vi hade bokat stuga och om jag skulle bli sämre så är en camping vid Siljan en högsommardag ett helt ok ställe att hänga på med familjen (även om jag inte tävlar). Det bröt inte ut någon förkylning så där stod jag i startfållan fortfarande med min plan i huvudet när starten gick. Det blev en stökig ”master start” genom Rättvik nedan utdrag från PM:et
Under masterstarten uppmanas alla cyklister att ta det lugnt, undvika sidoförflyttningar och visa hänsyn. Omkörningar är ej tillåtna.
Men vad händer om det går långsamt under en masterstart jo mitt i klungan jagas det platser på trottoarer och så fort det finns någon form av lucka mao. det blir en hetsigt fight om positioner. Så vitt jag såg så skedde det inga större incidenter på resan genom Rättvik men det är mest en fråga om tur. Jag anser att masterstart inte fungerar i nuvarande form och att de tävlingar som har masterstart borde försöka att hitta en annan lösning.
Nåväl tillbaka till mig, jag hade försökt att vila mig i form under veckan eftersom jag hade känning av en infektion och backen upp till Vidablick blev ett första test. Jag kände redan här att kroppen inte svarade som den skulle och även om jag hoppades på någon form av andra andning så förblev det tungt genom hela loppet med resultat min sämsta Mörksugga hittills.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *